Земята на приключенията – Лятна академия на ЧСУ “Цар Симеон Велики” 2021 г.

Ежегодната лятна академия на ЧСУ “Цар Симеон Велики” тази година беше на тема “Земята на приключенията”. В продължение на пет вълнуващи седмици участниците се потопиха в една нова земя – твориха, приключенстваха и спортуваха на чист въздух.

Нашата мисия по време на академията беше децата да развият своите умения през правене на нещо ново. Заложихме на забавлението, изследването на природата, културата, спорта и езиците. 

Представяме ви само част от нашите дейности през изминалия месец, в който играхме, създадохме проект за шоколада, изработихме глинени съдове, разгледахме изкуството на великите художници и оцелявахме сред природата. 

Фокусът през първата седмица на Академията беше поставен върху всичко от композиране и изпълнение на скечове до стоп-анимация. Нашите малчугани имаха възможността да посетят Сатиричния театър ,,Алеко Константинов” и да се запознаят отблизо с артистите. Много развълнувани, те научиха тънкостите на актьорската игра и разгледаха залите и декорите. Благодарим на Калин Сърменов за оказаното съдействие и възможността.

През втората седмица участниците бяха предизвикани да следват улики, да решават пъзели и да се борят за първото място в различни състезания. Децата гостуваха на Шоколадова работилница, запознаха се с историята на какаото и пътя на шоколада, рисуваха и пяха, хапваха шоколад и създадоха незабравими спомени.

Фокусът в четвъртата седмица от Академията беше насочен към разширяването на познанията за силата на спорта и здравословното хранене. Децата съчетаха разходка по Пътеката на здравето в Банкя с големия празник Еньовден.

През тази седмица участниците посетиха и Боянската църква, където слушаха лекция за историята, вярата и традициите. Невероятните професионалисти и екипът на църквата отговориха търпеливо на всички въпроси и ни поздравиха за интереса. Децата разгледаха църквата и поиграха в двора, а накрая пресъздадоха архитектурата през своите детски очи.

Приключенската лятна академия приключи тържествено след пет пълни с емоции седмици. Участниците избраха химн, който да им напомня за прекрасното време, прекарано с приятели и бъдещи съученици. Всички получиха свидетелства за успешно представяне, а ние вече нямаме търпение за следващото издание на Лятна академия!

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *