Здрав дух в здраво тяло!

Една от мисиите на екипа на ЧСУ “Цар Симеон Велики” е да запалим децата по спорта. В учебната програма имаме часове за спорт, като децата могат да избират между плуване, тенис, футбол, зумба и йога. След училище, включително събота и неделя, организираме групи по тенис, плуване, таекуондо, художествена гимнастика, модерен балет, състезателни танци, йога.

За да успееш да ,,запалиш” едно дете по спорта и да го спечелиш за спортната кауза е нужен личен пример. Ученикът трябва да се вдъхнови и мотивира за занимания с физически упражнения от учителя. В повечето случаи това е учителят по физическо възпитание, който трябва да създаде интерес не само в час, а и извън училище и да въведе децата в света на спорта.

Представяме ви едно кратко видео, в което нашите малки сладури загряват преди часа по физическо с г-н Петър Стоянов.

Част от ежедневието на учениците в “Цар Симеон Велики” – спорт, игри и много забавления. Всеки ден нашите деца преоткриват своите възможности и таланти. 

Стремим се учениците да получат възпитание, което ще им позволи да разбират спорта и физическите упражнения като източник на персонално удоволствие, грижа за тялото и равновесието на духа. Вижте едно видео на класа по Zumba с преподавател г-жа Хилари Манчева.

Тренировките по плуване на г-жа Силвия Иванова са съпроводени от много забавления и игри. Показваме ви един час по плуване, който посветихме на това да научим децата на лесна и бърза адаптация и как да преодоляват страха си от водата. А как става това най-лесно и бързо? С помощта на много завладяващи игри и добро настроение.

Наша основна цел е да формираме позитивно отношение към двигателната активност, умения за групови взаимодействия и насърчаване на генетично заложената „любов към движенията“ в учениците. Нашите сладури от Подготвителния клас не пропускат своята разходка и време за разпускане от учебните часове, дори когато навън е зима.

А какво обичат учениците през зимата?! Да бъдат на ски пистите, разбира се. Зимните лагери в Училище “Цар Симеон Велики” са традиция, а децата стават все по-добри скиори и сноубордисти! 

Учениците от начален етап с огромна радост посетиха Конна база “Войнеговци”. Сред природата, на чист въздух, те яздиха коне и се научиха как да се държат с животинките.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *