TED Ed Clubs

За първа година нашето училище е официален партньор на TEDed. Учениците от шести и седми клас, които участваха в клуба, се научиха как да споделят и развиват идеите си; кои от тях са ценни за споделяне; как да дават градивна обратна връзка на другите; как да представят концепциите  си по начин, полезен за обществото. С тази цел те изработиха кратък анимационен филм, който цели равенство между тях (по този начин всички участват в презентацията). Иван Дочев, Ния Манчева, Тодор Милчев и Иво Захариев изразиха притесненията си относно проблемите, които младежта среща в пубертета, и дадоха няколко практични съвета на връстниците си по света.

Чрез TEDed клуба нашите ученици развиват способности като солидарност, работа в екип, критично, креативно и глобално мислене. Те са номинирани, заедно с останалите членове на TEDed по света, за представяне на идеята си в New York. Ако световната публика реши, че техните съвети са били полезни и идеите им заслужават да бъдат споделени, ще бъдат поканени да представят вече изработеното на сцената на TEDed. Всяка година участници от цял свят се борят за тази привилегия и тази година ЧСУ „Цар Симеон Велики“ също има честта. Успех, ученици!!!

Видеото им можете да видите тук:  https://www.youtube.com/watch?v=cKiZnaZN4CI

Ръководител на отбора е Станимира Трифонова.

Станимира е динамичен специалист – психолог, ментор, преподавател и научен работник. Завършила е бакалавърска програма по “Психология” към Атинския Каподистрийски университет в Атина, Гърция, след което придобива магистърска степен по “Невропсихология” в Маастрихт, Холандия. Работи две години в неврологичното отделение в болницата Егенитио в Атина като клиничен психолог. Продължава развитието си в Маастрихт, където е научен сътрудник и изучава паметта. По-късно обичта ѝ  към децата я тласва към преподаването.

About ЧСУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧСУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *