С родолюбиви инициативи възпитаниците на ЧОУ „Цар Симеон Велики” и ЧГПНП „Асен Йорданов” отбелязаха Седмицата на народните будители

Както всяка година в нашето училище и през тази първата седмица на ноември премина под надслов „Седмица на народните будители”. За пръв път в нея се включиха и учениците от Частна гимназия „Асен Йорданов”, която отскоро е неизменна част от Образователен комплекс „Цар Симеон Велики”. Всички мероприятия и инициативи, които съпътстваха седмицата на будителите, бяха съобразени с усложнената епидемиологична обстановка в страната.

„Седмицата на народните будители” започна на 1 ноември. В неучебния ден зарадвахме родителите и учениците, които проявиха желание да посетят Рилския манастир, свързан с паметта на един от първите будители – Йоан Рилски, с организирана специално за тях беседа, която се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Будителската седмица продължи в онлайн среда със специални проекти на малчуганите от 1., 2., и 3. клас. Те подготвиха видеа, в които демонстрираха знанията си за великите българи – владетели, просветители, книжовници и революционери. Учениците приеха присърце тази задача и напълно се посветиха в изпълнението й, а някои от тях, мотивирани от своите учители, дори проявиха желание за допълнителна домашна работа. За това ни разказва Тоска Гълъбова, майка на нашия второкласник Велислав, в пост във Фейсбук: 

Вили всяка вечер прави проект на тема исторически места в България. Всяка вечер пише, чертае, рисува, пита ни за места, дати, факти. И всичко това изобщо не би ме впечатлило, ако не се оказа че той го прави, за да изненада госпожа Иванова и съучениците си от 2. Б, а не защото е домашно. 

Тогава се замислих колко вдъхновен трябва да е той от своята госпожа, за да е мотивиран да си пише домашните; да чете книги; да прави проекти изненада; да остава след онлайн часовете за обсъждане на подобрение на процеса на часа. И всичко това в ситуация на извънредна обстановка и онлайн обучение.

И ето! Това е БУДИТЕЛ. Човек, който посажда любов към България, към ученето, към четенето в нашите мили дечица. Учи ги на уважение към труда, приятелите и учителите. Мога само да съм благодарна, че имам честта един такъв човек да е учител на Вили и да го кара да мисли за миналото и историята на страната ни и да го вдъхновява да се развива тук! И някой ден и той на свой ред да е будител.”

Щастливи сме, че толкова будни деца и вдъхновяващи учители са част от нашето училище! 

Седмицата на будителите в Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” ще завърши на 8 ноември в центъра на София със специална изненада от нашия екип за всички жители и гости на столицата. Следете социалните ни мрежи, за да разберете каква ще бъде тя!

А сега се насладете на прекрасните видеа, дело на нашите ученици от начален етап:

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *