С песни, танци и много забавление учениците в Частно училище „Цар Симеон Велики“ отпразнуваха Световния ден на музиката

На 1 октомври отбелязваме Световния ден на музиката, а в Частно училище „Цар Симеон Велики“ това беше повод за още по-ведро начало на деня.

Както обикновено, утрото започна с гимнастика под звуците на любима на нашите възпитаници динамична музика, която, за тяхна изненада, ги съпроводи и по училищните коридори чак до класните стаи.

В първия час учителите запознаха класовете с различните стилове музика. Всеки клас изслуша избрано музикално произведение в различен стил, придружено с кратка беседа за влиянието на музиката върху човека. Например, част от учениците чуха рок парчето на Intelligent music project – SKY, поп жанрът беше представен от групата Maroon 5 с песента Memories, класическият – Симфония Nº40 на Моцарт. Най-голямата изненада получиха учениците от 1.А и 2.Б клас, които имаха възможността да чуят на живо народно произведение изсвирено на гайда.

Музикалният ден се отрази положително и на учениците и на екипа на училище “Цар Симеон Велики”. Доказано е, че работата и ученето под музикален фон влияе много добре на продуктивността и на настроението. Още от ранна детска възраст се стараем да научим децата да ценят изкуството във всичките му форми. Ето защо ще продължаваме да търсим и да предоставяме на нашите ученици различни подходи на обучение и на възприемане на учебния материал.

А кой е вашият любим стил музика?

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *