Роси Депина: Учениците за мен са една започната, но незавършена книга

Днес на гости в рубриката “Учителите ни споделят” е г-жа Роси Депина, която преподава по английски и немски език в ЧСУ “Цар Симеон Велики”. За предизвикателствата на онлайн обучението и за това какво е да бъдеш част от екипа на нашето училище, можете да прочетете в следващите редове.

Име: Роси Депина

Преподавам по: Английски и немски език.

Класове, на които преподавам: От първи до десети клас.

Любим цитат свързан с образованието: “Образование е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище.” — Алберт Айнщайн

Любим предмет в училище от ученическите години: Литература и английски език.

Предизвикателство, свързано с работата и онлайн обучението: Онлайн обучението си беше голямо предизвикателство. Накара ме да оценя красотата на вербалното общуване. Научих се да визуализирам все по-добре идеите си. Научих се да задържам вниманието на учениците си, сменяйки активностите доста по-често. Работата в екип е изпитание, както за мен, така и за учениците ми. Сигурна съм, че с постоянство и любопитство бих била още по-подготвена при евентуална подобна атмосфера на преподаване. 

Да бъда учител за мен е: Удоволствие! Страхотно е усещането да чуеш своите думи от устата на ученика си. За мен е чест да видя своите ученици да боравят свободно с езика. Да не се притесняват да се изразяват и споделят мнението си, използвайки натрупаните знания. 

Учениците за мен са: Започната, но незавършена книга.

Старая се да науча моите ученици на: Самостоятелност и креативност. Представям всеки проект като предизвикателсво, което очаква да бъде покорено от тях. 

Урокът, който винаги ще помня е: Не мисли, че човекът срещу теб ще реагира по начина, по който ти би сметнал за подходящ! 

Избрах да работя в ЧСУ “Цар Симеон Велики”, защото: Учениците ми тук не се стремят да заучават някакви таблици и да преписват неразбираеми за тях конструкции. Напротив, тук децата се учат да мислят и използват наученото в различна от учебната среда. Израстват като характери и са готови за бъдещите предизвикателства в живота.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *