Раз, два, три, салата направи!

Излизането от рамките на традиционното обучение е най-запомнящо и мотивиращо за учениците по пътя на знанието. Именно заради това, часовете по английски език, водени от любимия учител на децата в ЧОУ „Цар Симеон Велики” Иван Драгомиров, често излизат извън „страниците на учебника”. 

Наскоро второкласниците имаха за задача да създадат свой рецептурник с различни и екзотични салати. За да стигнат до изготвянето на рецептурника, първо трябваше да обогатят речника си с думи, които да използват като съставки за салатите, както и с различни глаголи за готвене. След като разшириха речника си, разписаха стъпките за приготвянето на салатите. Не на последно място изучиха и граматиката, която е необходима, за да създадат изречения, описващи стъпките. 

С много групова работа и обогатяване на речника, учениците се справиха повече от чудесно със задачата!

Ползата от създаването на свой рецептурник е това, че имаха възможност да приложат наученото в реализирането на свой продукт. Имаха възможност да грешат, да поправят, да изследват и да се радват на крайния резултат. 

„Имената на салатите написах аз, като ги свързах с ключови думи, които описват салатите. Докато описваше Sing Salad, ученичката, която я създаваше, често си тананикаше, а на Smarty Salad името беше провокирано от това, че ученикът ходи на курсове по ментална аритметика. Всяко име се свързва или с нещо, което ми е направило впечатление в децата или с някоя от съставките, които са използвали, като Orange Salad например, където има тиква”, споделя г-н Драгомиров.

Като резултат от положения труд, учениците от 2. Б клас получиха дигитално оформен  класьор с рецептите. Това веднага развихря въображението им. „Започнаха да разиграват ресторант в класната стая и да си поръчват от салатите. Разглеждат си го в междучасията и си четат отново рецептите, които са написали. Бяха изключително впечатлени от това, че всички рецепти бяха вкарани в него, колкото и да са те”, добавя учителя по английски език,. 

Запознайте се с неподправеното детско въображение от техните рецепти чрез видеото и файла по-долу.

Видео

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →