Музиката и децата: Петя Тошева

Музиката задължително трябва да присъства в живота ни. Тя може да бъде успокояваща, вдъхновяваща и лековита. В това се е убедила г-жа Петя Тошева, която има 16-годишен преподавателски опит по музика, като предимно практиката й е в САЩ. Тя вече е част от екипа на ЧОУ “Цар Симеон Велики” и днес в рубриката “Учителите ни споделят” ще разберем малко повече за нея.

Име: Петя Тошева

Преподавам по: Музика

Класове, на които преподавам: От подготвителен клас до 4. клас.

Любим цитат свързан с образованието: “Музиката дава душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и живот на всичко.” – Плато

Любим предмет в училище от ученическите години: Математика

Предизвикателство, свързано с работата: Да съм винаги готова да се настроя на вълната, на която са моите ученици и да задоволя техните потребности за съответния ден.

Да бъда учител за мен е: Сбъдната мечта.

Учениците за мен са: Бъдещето, което искам да изградя успешно.

Старая се да науча моите ученици на: Прозорливост – да предвиждат до какво ще доведат техните действия, знания или незнания; решителност – за да могат да действат в правилния момент и смелост да грешат, за да се учат от грешките си.

Урокът, който винаги ще помня е: Да отстоявам това, в което вярвам и да се старая да съм добра в това, което правя.

Избрах да работя в ЧОУ “Цар Симеон Велики”, защото: се надявам да успея да се развивам в професионален аспект, защото изпитвам удовлетворение когато децата творят свободно благодарение на мен и защото работата с малки деца ме зарежда с положителна енергия.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *