Моето любимо училище

„(…) за да постигнем

мечтите си големи

ни трябваш ти,

училище на нашите мечти.

Ти събираш ни под 

покрива голям, все хора с

големи сърца и усмихнати

лица. Учителите наши,

показващи ни пътя към 

дела успешни.”

Откъс от стихотворението „Училище любимо”, посветено на ЧОУ „Цар Симеон Велики”, дело на шестокласничката Ивайла. Поводът за написването на стихотворението бе патронния празник на училището, който отбелязахме за шеста поредна година на 11 май. Тази година решихме да празнуваме по малко по-различен начин – като запазим деня за нашата общност – да създадем едно по-съкровено и лично изживяване за децата. Във всяка класна стая учениците разговаряха за това какво е патронен празник, защо го празнуваме, защо е важно делото на цар Симеон Велики, с какво може да допринесе всяко едно дете за добруването ни.

Всеки клас от начален до прогимназиален етап излъчи свой представител, който да остави отпечатък от всички в „Капсулата на времето“ – конструкция, представляваща двуметрова книга и поставена в училище, за да напомня на всички ученици за магията на знанието. Децата се включиха в цветната забава, рисуваха, залепиха своите проекти, очертаха своите ръчички и оставиха интересни послания. 

Учениците от 2. Б клас създадоха проекти, в които показаха техния „втори дом” – мястото, което ги кара да творят и да бъдат щастливи. Те споделиха, че обичат училището, защото там са със своите съученици, учат много нови и интересни неща, забавляват се и израстват всекидневно.

Третокласниците направиха общ пъстър проект, в който разказват защо обичат училището си, с какво то е специално за тях, както и интересни истории от ежедневието им с техните съученици.

Вижте повече снимки от събитието в нашата галерия:

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *