Матурите – след 7 и след 12 клас – подготовка на учениците и най-добро представяне

Матурите - след 7 и след 12 клас - подготовка на учениците и най-добро представяне - 1

Матурите – дълга тема за цялото ни общество. Важна и за нас, училище „Цар Симеон Велики“ – и като учители и като хора с уважение към образованието и образователната система.

Много хора, най-вече родителите на седмокласниците и зрелостниците, се вълнуват силно. И с основание. От оценките зависи бъдещето на децата им.

Ние, като педагогически екип и професионалисти, сме спокойни, защото вярваме, че сме подготвили достатъчно добре своите ученици и те ще представят най-доброто от себе си на матурите.

За родителите подбрахме няколко съвета за подготовката и за самия ден на матурите.

Спокойствие

Подходете със спокойствие и за вас и за децата си това ще е най-добрият вариант. Това не означава да игнорирате подготовката, но да не влагате прекалено много нерви и други емоции. Ако е нужно в самия ден – използвайте и успокояващ чай или медикамент. Вашето напрежение се предава на децата и това не е добре за тях.

Добра подготовка

Добрата подготовка включва от една страна отрано, добре да сте запознати и вие и децата с това, което предстои, но и – познаване на учебния материал, увереност, че всички формални изисквания са спазени – документи, химикалки, други нужни пособия и материали са на лице.

Почивка

В последните дни преди матурите напрежението е най-голямо, за което е добре да се планира и спази режим на добър сън и почивка за ученика. Нека не повтаря материала за пореден път до късно вечерта.
Добре е следобед или привечер преди матура да направите заедно дълга час час и половина разходка в парка или ако има гора наблизо – разтоварва и помага.

Подкрепяща храна и вода

В деня преди матурите и в самия ден – нека храната е силна, подкрепяща, но не прекалено тежка и в никакъв случай да не е рискова (нещо, което не понася добре на детето или което не е яло отдавна). Заложете на по-семпли и добри за детето ви храни. За пиене нека има вода. И за в самия ден на матурата. Водата е много по-добър вариант от газирани или подсладени напитки.

Обичайте детето си

Вярвайте му и предайте тази увереност, че ще се справи в дните преди матурите и в самата сутрин. Прегърнете го и го подкрепете. И знайте – както и да се справи – всичко ще е наред!

Ако искате да помагаме в подготовката на Вашето дете за матурите – училище „Цар Симеон Велики“ приемаме ученици и за 7 клас и за гимназия.

Приемът е отворен и ще се радваме ако ние сме училището на Вашето дете!

Обадете ни се още сега!

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *