„Лабораторията на Флориан” и изследователите на ЧОУ „Цар Симеон Велики”

Учениците от клуб по Науки от прогимназиален етап посетиха Интерактивен музей „Лабораторията на Флориан” и се потопиха в чудатия свят на науката

Всяка седмица, като част от заложената по програма клубна дейност в ЧОУ „Цар Симеон Велики”, Научен клуб за прогимназиален и гимназиален етап провежда различни занимания –  експерименти, лабораторни упражнения, изработка на практически модели, конструиране на сложни механизми, както и организирани посещения на интересни места свързани с науката.

Любопитството отведе нашите изследователи в необикновения свят на Флориан – чудат физик експериментатор. Своеобразната ескейп стая „Лабораторията на Флориан” поставя пред учениците задача за разгадаването на мистерията около изчезването на чудатия учен. За целта учениците трябваше да задвижат огромен механизъм от зъбчати колела, да използват свойствата на светлината, за да повдигнат двойна стена и да разгадаят устройството на странни машини и роботи. За да преминат успешно всички научни предизвикателства, те влязоха в ролята на изследователи и се довериха на научната си интуиция. Справиха се повече от чудесно!

„Лабораторията на Флориан” е плод на дългогодишния труд на екипа на Университет за деца в сферата на природните и техническите науки (STEAM). Интерактивният музей среща общността с науката и технологиите по достъпен и увлекателен начин. Лабораторията представлява научно пространство, в което посетителите изпълняват научни предизвикателства (куестове), запознават се с любопитни истории и наблюдават необикновени експерименти.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *