Константина Нешева: ЧОУ “Цар Симеон Велики” е едно от малкото училища, което поставя здравното възпитание като приоритет

В забързаното технологично ежедневие, в което живеем, физическото възпитание трябва да заема важна част от образователната програма. За съжаление, все по-малко училища му отдават значимото време и енергия. Фигурата на учителя по този предмет следва да мотивира, насърчава и да бъде последователна. Точно такова е и едно от новите попълнения в екипа на ЧОУ “Цар Симеон Велики” – спортния мениджър Константина Нешева. Прочетете какво ни каза тя в рубриката “Учителите ни споделят”.

Име: Константина Нешева

Преподавам по: Физическо възпитание и здравно възпитание. 

Класове, на които преподавам: От 1 до 12 клас.

Любим цитат свързан с образованието: “Това, което учителят е, е по-важно от това, което той преподава!” и “Ученикът учи най-добре, когато харесва своя учител и когато усеща, че учителят му го харесва”. 

Любим предмет в училище от ученическите години: Физическо възпитание, психология, литература.

Предизвикателство, свързано с работата: Да бъда добрият пример и самата аз да следвам това, което преподавам 🙂

Да бъда учител за мен е: Мисия и кауза. Аз вярвам, че във всеки има нещо добро. Моята работа като човек и учител е да видя доброто в детето и да му го покажа. То да осъзнае, че е уникално и ценно, че може и само да поиска да стигне своя си връх.

Учениците за мен са: Богатство 

Старая се да науча моите ученици на: Да бъдат смели, достойни, честни и мъдри.

Урокът, който винаги ще помня е: “Прави на другите това, което искаш те да направят на теб!”

Избрах да работя в ЧОУ “Цар Симеон Велики”, защото: е единственото училище в България, което осъзнато поставя здравното възпитание за приоритет. Ценим здравето и знаем, че то е основата за един успешен и ползотворен живот. За съжаление в съвременните училища децата не се учат как да го пазят. Мислим си, че то си е естествен процес, но за жалост реалността е съвсем различна. Частно училище ,,Цар Симеон Велики“ е едно от малкото, което забеляза този пропуск и следва концепция за здравословно хранене и добро физическо възпитание. Това е и моята задача – да науча децата да бъдат отговорни към себе си и своето здраве. 

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *