Как да направим Великден по-уютен с децата у дома

Как да направим Великден по-уютен с децата у дома - 1

Бяхме замислили интересни и много забавни неща за около Великден в училище, но предвид ситуацията няма как да ги реализираме. Верни на идеята да сме Ви от полза, мили родители, идва тази публикация специално за Вас!

В Страстната седмица – седмицата преди един от най-големите ни празници – Великден, представяме на Вашето внимание няколко идеи и възможности да останете у дома с децата и цялото семейство и да направите своя празник по-уютен.

Децата обичат да майсторят и помагат. Нека ги въвлечем в цялата подготовка за празника! Ето няколко възможности:

Сладки и козунак

Замесете заедно сладки или козунак. Да, отнема време, но е забавно. Децата могат да се включат както в месенето, така и в курсата. А и разбира се – после в консумацията.

Как да направим Великден по-уютен с децата у дома - 2

Украса из дома

С подръчни материали – цветна хартия, ножица и лепило или друго – може да насърчите децата да направят хартиени цветя или основи за яйца и друга украса у дома. Идеи за украса можете да намерите тук

Картичка за баба и дядо

Може би няма как да сме заедно всички, както традицията повелява, но децата могат да изработят картички и с тях да поздравят своите баби и дядовци! Прилагаме за удобство модели за принтиране и оцветяване

Заедно песнички и филми за празника

В тези чудни дни за цялото семейство е хубаво да използвате и да създадете настроение у дома и с подбор на песнички за пролетта или семейни филми. За деца подходящи са „Възходът на Пазителите“или „Хоп“.

Боядисване на Великденските яйца

Както традицията повелява – четвъртък е денят за боядисване на яйцата. Сутрин рано и първото яйце – да е червено. Любима забава за децата е това! Да, възможно е да се изцапат или да се създаде малка бъркотия в кухнята, но си заслужава.

Как да направим Великден по-уютен с децата у дома - 3

Каним Ви да ни споделите снимки от всичко, което направите заедно с децата. Ще публикуваме във фейсбук страницата на училището. Ако още не сте ни станали фен – сега е идеалният момент!

Пожелаваме Ви светли празници!

Снимки: search.creativecommons.org

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *