Изживяване, наречено Summer adventures

След приключване на учебната година децата нямат търпение за весели игри и щури забавления – точно такъв беше целият месец юни в нашето училище. Спортно-езикова академия Summer adventures, организирана от ЧОУ „Цар Симеон Велики”, донесе на малките приключенци много емоции, настроение и цветни преживявания. С усмивки и радостни моменти, тази година лятната ни академия премина неусетно.  

Спортно-езикова академия Summer adventures предостави на участниците разнообразни дейности, чрез които децата се забавляваха и придобиха нови умения. Акцентът бяха чуждите езици и физическата активност.

Сутрините винаги започваха с часове по езици. В нашата академия изучавахме английски и немски език, като децата бяха разделени в няколко възрастови групи. Така всички успяха да надградят нивото на познание на съответния чужд език.

Всяка седмица преминаваше тематично, като това даваше повод за разнообразни занимания и изработване на проекти, вдъхновени от конкретната тема. Така например в седмицата на предприемачеството децата направиха план за създаване на своя фирма, а някои от предложенията бяха фабрика за играчки и фабрика за шоколад. Изготвиха фирмени лога, начин на управление и специфики на дейността, с които да се отличават от подобни компании. Приготвиха и истински шоколад, който беше с превъзходно немско качество! 

В седмицата на екологията се запознаха с работата на пчелите и разбраха колко са важни те за нашето човечество. Научиха как да опазват природата и имаха възможност да изследват сами околната среда по време на ежеседмичните походи в планината.

По време на артистичната седмица децата се забавляваха и творяха в различни направления. Пяха, рисуваха и отново играха сред природата. В дните под мотото Art festival малките артисти имаха възможност да посетят театър Възраждане, където се срещнаха с актьорите от трупата и се насладиха на постановка, която беше организирана специално за тях. 

По време на същата седмица се проведе и Drama workshop, в който децата бяха посветени в тънкостите на театъра и драматургията от професионалист с дългогодишен опит в сферата. В тази шарена седмица разгледаха и работата на световни художници, запознаха се с различни техники на рисуване и направиха изложба.

В нашето училище следваме концепцията за здравословен начин на живот и в частност здравословно хранене и често си припомняме колко е важно то. Специално внимание обърнахме на полезните вещества за нашия организъм, а  децата съставиха свои собствени рецепти и приготвиха храната си сами. 

Следобедните часове бяха предвидени за спортни занимания с нашите треньори. Всеки ден от лятната ни академия предлагаше на децата активности, с които да развиват различни мускулни групи. В програмата ни бяха включени зумба, футбол, баскетбол, йога, народни танци и щафетни игри. По време на походите бяха организирани състезания в природата. 

Пътешествията с приятели остават най-запомнящи се за нашите приключенци. Всяка седмица децата имаха по две еднодневни екскурзии, чрез които опознаха различни кътчета в близост до София. Посетиха Бусинската сръчкотилница, където изработиха глинена 3Д картина, която беше изпечена във вековна пещ. В конната база яздиха коне и стреляха с лък. Рилският манастир донесе много история и гордост. 

Последната седмица премина изцяло в Природен парк Витоша с нашите партньори Атмосфера спорт. Скално катерене, спускане по горски тролей, планинско ориентиране са само част от дейностите, на които децата имаха възможност да се насладят.

По време на лятната ни академия направихме и нашите първи лагери – 5 незабравими дни в детско селище „Живей с любов” за по-малките ни ученици и на море в X Challenge Park за по-големите. 

Емоцията, която донесе лятната ни академия е неописуема, а децата бяха нетърпеливи за всяко следващо изживяване. Ние също нямаме търпение да посрещнем отново малките ни приятели за нови летни приключения!

Цялата галерия със снимки от Спортно-езикова академия Summer adventures вижте тук.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *