Цветелина Иванова и призванието да бъдеш учител

В ЧСУ “Цар Симеон Велики” поставяме акцент върху развиването на творческите заложби на децата чрез изкуствата, стараем се да формираме естетически усет и  да обогатяваме духовно нашите ученици. В тази мисия наши верни съмишленици са прекрасните ни педагози. Един от тях е Цветелина Иванова. С нейните многобройни проекти тя непрекъснато провокира децата и ги мотивира и вдъхновява да бъдат все по-креативни и да работят екосъобразно, както и да рециклират всеки ден!

Име: Цветелина Иванова

Професия: Учител

Любим цитат свързан с образованието: “Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален“. За мен е най-важна мотивацията за учене и развитие и се стремя да започвам с нея при първата ми среща с децата. В часовете си често залагам на проектно-базирано обучение, защото смятам че децата учат, когато са ангажирани и правят нещо с ръцете си.

Любим предмет в училище от ученическите години: Изкуство, Музика, Труд и техника. 

Любимо занимание в свободното време: Рисуване, разходки сред природата, всякаква работа по двор и градина.

Интересен факт за мен: Занимавам се с живопис от 10 години. От тази година започнах да взимам активно участие в изложби в страната и чужбина.

Кой/какво ви вдъхнови да станете учител: Първоначално нямах намерение да се занимавам с педагогика изобщо въпреки че вече учих в такова направление, до момента, в който не започнаха посещенията по училищата. Срещнах един невероятен учител и вдъхновител в столичното 51 СОУ – Илиана Дончева. Тогава се запали искрата, а от следващия ден бях убедена, че трябва на всяка цена да стана учител. 

Класове, на които преподаваш: Преподавам на учениците в начален етап в ЧСУ “Цар Симеон Велики”.

Какво уча през работата си: Работата постоянно ме учи на различни умения като търпение, организираност, екипност, критично и аналитично мислене, адаптивност. В нашето ежедневие трябва да си готов да се отклониш от пътя си, за да окажеш помощ на дете, да се появиш на място, където си необходим и това обикновено се случва съвсем спонтанно.

Вдъхновението ми да бъда учител: Трудно ми е да си представя да съм нещо друго. Когато съм в училище чувствам, че изпълнявам мисия, а не просто задача или проект. В тази професия има значение днес какво си свършил, утре от къде ще продължиш. И този процес продължава с години, а отпечатъкът остава завинаги в живота на децата.

Предизвикателство, свързано с работата: Предизвикателствата са наистина много: преминаваме през различни ситуации с децата, учим се постоянно на нови неща, но именно това продължава да поддържа интереса ми към професията.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *