Хилари Манчева и удоволствието от общуването с учениците

Хилари Манчева

Днес ще ви запознаем с усмихнатата класна на 4. клас – госпожа Манчева, и какво я вдъхновява всеки ден в училище. Приятно четене!

Име: Моето име е Хилари Манчева.

Професия: Аз съм учител в ЧСУ „Цар Симеон Велики”.

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: Вярвам в това, че „децата трябва да бъдат учени как да мислят, не какво да мислят”.

Любим предмет в училище от ученическите години: Когато бях ученичка в начален етап, обожавах всички предмети, с времето това се промени – в прогимназия любимият ми предмет беше математика, а в гимназия – български език.

Любимо занимание в свободното време: В свободното си време обичам да танцувам, да чета книги и да правя ръчно изработени изделия.

Класове, на които преподава: Преподавам на ученици в начален етап, заслугата, за което има един всеотдаен педагог, който не само ми показа какво означава да си изцяло посветен на професията си, но и колко силна може да бъде връзката между ученика и неговия учител.

Какво учи през работата си: От ролята си на учител научих колко важно е уравновесеното и рационално мислене, за да може един учител да бъде максимално полезен на своите възпитаници. Също така от самите ученици, с които работя, разбрах как съпричастността и търпението предизвикват взаимно доверие и уважение. За мен, както като човек, така и като преподавател, са важни хората, с които общувам.

Вдъхновението ми да бъда учител: Това, което ме вдъхновява да не се отказвам от мечтаната за мен учителска професия, са будните деца, с които работя, защото искрите в очите им, жаждата им за знания и упоритият им дух ме карат да вярвам в едно по-добро бъдеще. Моята професия: Ролята на учител е разнообразие от въпроси и отговори, както моите ученици обичат да казват: „Госпожо, вие не само сте наш учител, а и лекар, приятел и майка!”.

Предизвикателство свързано с работата и онлайн обучението: В началото на онлайн обучението имаше много комични ситуации (“Госпожо, може ли химикал?”), адаптация към новото, което ни сплоти още повече като екип. Това обучение спомогна за научаването на децата, че търпението е ключът към знанието, което е една от главните цели на учителите в начален етап.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *