Успешното онлайн училище при нас

Успешното онлайн училище

През последната една година инвестираме във внедряване на платформата G Suite в училище. Учителският екип премина през серия обучения – външни и вътрешни, направихме всички регистрации, купихме Chrombooks; учителите получиха сертификат Google Educator.

Всичко това се случи с цел да започнем да прилагаме Google Classroom и моделът 1:1 по всички предмети за учениците в гимназия от есента на 2020 година. Стартирахме тестови период с учениците от 8. клас по някои от предметите.

Но извънредната ситуация ни предостави прекрасна възможност: да ускорим този срок и да приложим тази технология във всички класове.

С ясното съзнание за плюсовете и минусите, реагирахме незабавно. От 16 март всички учители и ученици бяха получили инструкции и започнаха работа по настоящата програма за дневно разписание, следвайки учебния план.

Имахме притеснения за най-малките, за родителите, които трябва да работят и едновременно с това да са с децата си и да им помагат, за учителите, чиято натовареност се трансформира в друг тип ангажименти.

Но с всеки изминал ден работата ставаше все по-подредена, учителите и учениците (а и родителите) – все по-спокойни и уверени.

Контролната дейност от ръководството е ежечасна, обратната връзка към учителите – ежедневна, а допитването до родителите и учениците – постоянно.

В резултат имаме оценка 7.9/10 в края на втората седмица дистанционно обучение и 8.8/10 в края на третата! Това е успех, с който много малко организации могат да се похвалят!

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *