София Модева и вдъхновението на учителя

Представяме Ви едно интервю с любимата госпожа Модева и любовта й към учениците.

Име: София Модева

Професия: Учител, начален етап в ЧСУ “Цар Симеон Велики“.

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: „Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението-това е най-благородният път, пътят на подражанието-това е най-лекият път, и пътят на опита – това е най-горчивият път.“ (Конфуций)

Любим предмет в училище от ученическите години: Математика. 

Любимо занимание в свободното време: Четене на книги, рисуване, разходки сред природата и пътешествия до различни краища на света. 

Интересен факт: Дългогодишен състезател по джудо. 

Кой/какво ви вдъхнови да станете учител: Последвах детската си мечта – да стана учител. Хората, които запалиха в мен любовта към знанието и науката, са класният ми ръководител в начален етап Аделина Стоянова, както и преподавателят ми по руски език Мадлена Иванова. Искрено им се възхищавам и винаги ще им бъда благодарна. 

Задачите на един учител са: Да вдъхновява, да насочва, да помага на своите ученици да развият своя потенциал, да бъде търпелив, всеотдаен и обичащ своята професия. 

На кои класове преподава: Класен ръководител на 4.“а“ клас.

Какво научихте от учениците, с които работите: Че животът е прекрасен и трябва да се радваме на всеки споделен миг, усмивка и прегръдка. Трябва да ценим това, което имаме, и да бъдем по-добри. 

Какво ви вдъхновява да продължавате да бъдете учител: Искрицата, която съм запалила в детските очи, тяхната жажда за знания, радостта от успехите им. Всичко това ми носи удовлетвореност и е показател за добре свършена работа.

Предизвикателство, свързано с онлайн обучението: Трябваше много бързо да се адаптираме към работата в електронна среда, но въпреки това ние се справихме много бързо с предизвикателствата и изградихме един истински екип от супергерои, които преодоляват всички трудности с лекота. Това ни сплоти и направи по-отговорни. 

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *