Мисли за учителя, споделени от нашият преподавател Силвия Иванова можете да прочетете в нейния лексикон

„В какво се състои разликата между добрите и великите учители? Добрият учител развива способностите на учениците до предела им, а великият учител ще ги накара да преодолеят този предел.“ – Мария Калас

Име: Силвия Иванова

Професия: Учител в ЧСУ “Цар Симеон Велики“.

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: Вие няма да израснете, ако не се опитате да направите нещо извън това, което вече умеете до съвършенство. – Ралф Емерсън

Любим предмет в училище от ученическите години: Литература.

Любимо занимание в свободното време: Четене на книги, пътуване, спортуване и градинарство.

Интересен факт: Кариерата си съм започнала като играещ треньор по хокей на трева.

Кой/какво ви вдъхнови да станете учител: От съвсем малка, на игра бях учителка. Строявах всички деца пред блока и ми се отдаваше. За мен голямо вдъхновение са и учителите от нашето минало – Кирил и Методий, Иван Рилски, Патриарх Евтимий и други духовници, работили за благото на обществото.

Задачите на един учител: Учителят трябва да създаде положителна среда, на базата на която качествено да се усвояват знания. Според индивидуалните особености на всяко дете да се намери начин за развитие на неговите заложби.

На кои класове преподава: Класен ръководител на 1.“б“ клас.

Какво научихте от учениците, с които работите: Светът е разнообразен и интересен. Промяната е нещо положително. Чистотата на техните души ме доближава до децата и общуването между нас е по-пълноценно.

Какво ви вдъхновява да продължавате да бъдете учител: Възможността да давам, променям и вдъхновявам бъдещето на децата.

Предизвикателство, свързано с онлайн обучението: Неочаквано за мен мина много леко. Тази ситуация предизвика моята изобретателност като учител и ме научи,че няма невъзможни неща.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *