Радостина Николова и как учителят разпалва любопитството

Госпожа Николова и приятният климат в класната стая.

Име: Радостина Николова

Професия: Учител по математика и ИТ в ЧСУ ”Цар Симеон Велики”

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: „Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален.“ (Плутарх)

Любим предмет в училище от ученическите години: Математика. 

Любимо занимание в свободното време: Да карам ролери с големия ми син или да играя футбол с малкия. 

Интересен факт: Работила съм като фризьор и до днес е удоволствие за мен при вдъхновение да подновя прическата на близък или приятел. 

Кой/какво ви вдъхнови да станете учител: Помагах на съучениците си в гимназията да се подготвят за изпитване или контролно. Техните постижения и обратната връзка, която ми даваха ме вдъхновиха да взема това решение.

Задачите на един учител са: Да създаде приятен климат в класната стая на разбирателство, екипност и загадъчност, които да провокират любопитство. 

На кои класове преподава: Преподавам в прогимназиален и гимназиален етап.

Какво научихте от учениците, с които работите:  Да намирам вдъхновение в малките неща, да любопитствам, да се смея, да се адаптирам бързо. Уча всеки ден, точно както го очакваме и от тях.

Какво ви вдъхновява да продължавате да бъдете учител: Новото мислене и мечтите на бъдещето винаги са ме вълнували. „Нищо не се случва, освен ако първо не сме мечтали за това.“ (Карл Сандбърг) 

Предизвикателство, свързано с онлайн обучението: Доколко може да сте удовлетворени от един разговор с близък на километри от вас? Благодарни сте на технологиите, че ви осигуряват възможността да се видите и чуете, но те не могат да заменят взаимодействието при живия контакт.

About ЧСУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧСУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *