Модно ревю с дрехи и аксесоари от найлонови торбички

Модно ревю с найлонови торбички?! Да, може! Това го доказаха учениците от 3-ти и 4-ти клас на ЧСУ “Цар Симеон Велики” по време на онлайн обучението през месец декември.

Те успяха да влязат в ролите на еко модни дизайнери в часовете по Екология. Първо се запознаха с проблема с употребата на пластмаса и нейното въздействието върху околната среда. Разгледаха примера на известни дизайнери като Николай Божилов, Марион Маседо и Артур Браже. След кратко проучване и проектиране на облеклото по собствена идея, децата нямаха търпение да започнат изработката на дрехите. 

Вижте вълнуващите моменти от творческия процес.

А ето и какво споделят учениците за опита си:

Проектът беше много забавен и интересен. Затрудних се малко с найлоновите чували, защото лесно се късат. Мисля че се справих добре. Летният комплект стана прекрасен. Очаквам още подобни проекти с нетърпение.“ – Е.Т., 3-ти клас.

Проектът ми хареса. Беше ми трудно да нанижа конци и да измисля дрехите и мисля, че се справих добре и съм доволна от проекта си.“ – М.Д., 3-ти клас.

„Проекта ми хареса. Най-трудно ми беше да оформям. Мисля че се справих горе-долу добре.“ – Е.С., 3-ти клас.

Проектът ми хареса, защото се забавлявах и се научих да импровизирам. Предизвикателство за мен беше да изрежа частите, които очертах, за да се получи роклята ми. Не смятам, че еко-модата има бъдеще, защото този тип дрехи не са много функционални и удобни.“Д.Д., 4-ти клас.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *