Млади таланти

Днес ще Ви запознаем с едни млади разказвачи и художници. Те са умни, те са вдъхновяващи, те са… сладурите от 1. Б клас. Вижте какво ни разказва тяхната учителка Пенка Петева за последния им проект “Родна стряха”.

“Моите прекрасни ученици имаха за задача да научат наизуст емблематичното стихотворение на Ран Босилек – “Родна стряха”. И те го направиха с голямо удоволствие. 

Последният стих бе изключително вдъхновяващ за моите ученици. Повечето деца започнаха да споделят спомени и истории от техния „кът свиден и мил“, които бяха доста интересни и забавни. Покрай тях и аз се сетих как съм прекарвала дните в къщата на моята баба и колко забавно ми беше. От там ми дойде идеята, че тези разкази могат да прераснат в красив проект, който децата да направят с удоволствие. Нарисувах моята любима къща и я показах на децата на камерата в час. Задачата, която им поставих, бе да илюстрират къщата, в която те са се чувствали най-щстливи, както бях направила аз. Обясних им, че по една или друга причина не всички деца живеят в родния си дом, но всички пазят спомена от любимото си място, било то и бабината къща, където прекарват топлите летни месеци. И така… от умели разказвачи малките ученици се превърнаха в талантливи художници. Много съм доволна от тяхното творчество и с голямо удоволствие Ви представям техните шедьоври.”

About ЧСУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧСУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *