Елица Вълчанова и важните житейски уроци за нашите ученици

Днес ще ви запознаем с госпожа Вълчанова и как учителят учи от учениците си.

Име и професия: Казвам се Елица Вълчанова и съм учител в ЧСУ „Цар Симеон Велики”. 

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: “Трябва ли винаги да учим децата си с книги? Нека първо да ги научим да гледат към звездите, да се възхищават на слънцето и планините. Нека ги запознаем с дърветата, с пеперудите и цветята. Да събудим у тях възхита и възторг към цвета на живота. Едва тогава те ще се научат да мислят. А щом започнат да мислят, ще започнат да питат. Тогава им дайте книга.” (Дейвид Полис)

Класове, на които преподавате: Преподавам математика в прогимназия – наука, която изисква не само концентрация и логическо мислене, но и много постоянство и упорит труд. 

Какво научихте от учениците, с които работите: Аз съм богат човек! Богата на емоции, преживявания и житейски уроци, на които самите деца неволно ме учат. „Да обучаваш – означава да се учиш двойно.“ 

Какво ви вдъхновява да продължавате да бъдете учител: За моменти като онлайн обучението, когато всички бяхме обединени, си струват усилията, които полагаме ежедневно. И не само! Една детска усмивка, една топла прегръдка, радостен вик от постигнат успех – всичко това носи огромен заряд и удовлетворение от добре свършената работа.

Предизвикателство, свързано с онлайн обучението: При възникналите условия на онлайн обучение, мисията в началото изглеждаше почти невъзможна. Но… само изглеждаше. Действителността надхвърли очакванията ми. Желанието, с което децата се хвърлиха в това предизвикателство, безкористната подкрепа на родителите, бързата организация на ръководството бяха толкова заразяващи, вдъхновяващи и мотивиращи. Всички, обединени около една обща кауза! Уникално!

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *