Дъгата върна истинско си послание към света!

дъга Теодор

дъга Теодордъга Виктор

Едва ли някой от нас си е представял и в най-смелите си мечти, че март ще се окаже толкова съдбовен за човечеството и в частност за образованието. За кратки срокове преминахме в друга реалност и друг вид преподаване – дистанционното. Всички от ЧСУ ”Цар Симеон Велики” поехме предизвикателството и го превърнахме в реалност.

Час след час, в онлайн средата преподавах за съществително име, таблица за умножение, човешкото тяло и сетивни органи, но… нещо ми липсваше. Липсваше близкият контакт, прегръдките, шегите, споделянето… с моите деца. Те бяха пак пред мен, но… и не до мен.

Питаха, искаха ситуацията да се промени, да се върнем на училище и отново да бъдем заедно, там в любимото училище. И тук аз не можех да дам отговор,  защото и аз бях, уплашена от всичко, което се случваше отвън. А те, децата ми, искаха отговор, искаха някой да им даде надежда, че всичко ще се оправи.

В един от редовните часове ми казаха, че желаят отново да имаме час на класа, в който да си говорим за нещата, които ни вълнуват. Направихме го. Гледайки постоянно телевизия, бях впечатлена от инициативата на италианските деца, която намери отзвук и в България. Те, в състояние на карантина, рисуваха шарени дъги с посланието, че “Всичко ще се оправи” и ги поставяха на прозорци и балкони.

Разказах на учениците ми за техните връстници и съвсем спонтанно всички започнаха да рисуват, но думите им бяха, че “Отново ще бъдем заедно”.

Днес, децата имат нуждата да чуват от нас възрастните,че няма винаги да бъде така. Животът, такъв, какъвто го познават, ще се върне и всичко ще бъде отново шарено, пролетно и весело. Децата отново ще ходят на училище и тези трудни дни ще бъдат само спомен.

А дали успяхме да си подарим надежда? Вярвам, че го направихме. Откъде е вярата ми?

От думите на близък приятел, че ”Дъгата върна истинско си послание към света!”

дъга Борис дъга Джорджи дъга Емма

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *