Директорът на ЧСУ “Цар Симеон Велики” Галина Георгиева и постоянното търсене на нови предизвикателства

Галина Георгиева директор

Споделяме ви лексикона на госпожа Георгиева и колко е важно да подкрепяме учениците, за да бъдат щастливи и пълноценни личности. 

Име: Галина Георгиева

Професия: Аз съм учител и в ЧСУ “Цар Симеон Велики” заемам длъжността директор.

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: Не можеш да дадеш насила нищо, затова трябва така да общуваш с децата, че те да искат да вземат от теб.

Любим предмет в училище от ученическите години: Винаги съм обичала математиката. Физиката стана мой любим предмет в гимназията и това определи моето по-нататъшно развитие.

Любимо занимание в свободното време: В свободното си време чета и се разхождам.

Класове, на които преподава: Преподавам математика в гимназиален етап.

Какво учи през работата си: В работата ми като учител основни са търпението и постоянното търсене на нови предизвикателства. Тя е стимул за мен да продължавам да уча и да се развивам, да усъвършенствам и променям уменията си в синхрон с новото и атрактивно за моите ученици. Провокира ме да бъда креативна, да не се отказвам и да търся пътища за достигане до всяко дете.

Вдъхновението ми да бъда учител: За мен е радост, че мога да уча децата на мои ученици, които и днес да ме прегръщат с думите “Как сте, госпожо?”

Моята професия: Учителската професия е отговорна, изпълнена с много предизвикателства и творчество. Задачата ми като учител е да правя ученето по математика забавно и разбираемо и същевременно да подкрепям децата за упоритата работа, която е необходимо да извършат за напредъка си по този предмет. В работата си като директор на частно училище се стремя учебният процес да протича спокойно, децата да учат активно, да играят и се забавляват, докато учат и общуват. Най-важно за мен е желанието на нашите ученици да бъдат на училище и да се чувстват щастливи в общността ни.

Предизвикателство свързано с работата и онлайн обучението:

Онлайн обучението се оказа своеобразен изпит за ефективността на внедрените иновации в нашето училище както в административната дейност, така и в обучението. То само ускори процеса и промени набелязания план, като се наложи да бъде въведено в един ден за всички класове от всички учители. И се случи без значими технически трудности, ангажирайки цялата училищна общност, ученици, учители, родители.

Провеждаме го в една платформа, с ясно разписание, което почти напълно покрива седмичното разписание на часовете. Предизвикателството тук е в съчетанието на нашите авторски материали и учебни ресурси, с предлаганите редица други, в използването на образователни игри в часовете и при самоподготовката, за да продължават нашите ученици да учат, да творят и да се чувстват дори от дома заедно със своите учители неразделна част от училищната общност, да се чувстват обичани, разбирани и подкрепяни във всяка дейност.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *