Деси Николова и емоцията да си учител

Деси Николова

Споделяме ви нашия учителски лексикон. Ще започнем с прекрасната млада класна на 1. А клас, за която да влезеш в класната стая, е истинско вдъхновение. 

Име: Десислава Николова

Професия: Начален учител в ЧСУ ”Цар Симеон Велики”.

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: Аз се основавам на убеждението, че учениците с различни умения заслужават образование, което е смислено, подходящо и равностойно на това на техните връстници.

Любим предмет в училище от ученическите години: Българският език, защото според мен всеки гражданин трябва да познава езика си и да обича своята родината.

Любимо занимание в свободното време:

Интересен факт: Най-учудващото и интересно нещо, което ми се случи в последно време, е да сменя посоката на професионалното си развитие, а именно да стана класен ръководител на едни прекрасни деца.

Кой/какво ви вдъхнови да станете учител?

Класове, на които преподава: В момента преподавам в първи клас и смея да твърдя, че открих един нов и шарен свят.

Какво учи през работата си: Всеки ден се учим взаимно да бъдем по-добри хора и да запазим детското в себе си.

Вдъхновението ми да бъда учител: Всеки ден децата ме вдъхновяват да съм по-добра в професията си и да продължавам напред с усмивка.

Предизвикателство, свързано с работата и онлайн обучението: Голямо предизвикателство за всички нас е и ситуацията в момента.

Благодаря на децата и техните родители, че са толкова организирани и отдадени на онлайн обучението. Справяме се чудесно, благодарение на общите ни усилия. Ние сме един щастлив клас, който постига много ЗАЕДНО!

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *