Десислава Найденова за вдъхновението да бъдеш учител

Представяме ви усмихнатата Деси, която е помощник-учител в училището и нейният поглед върху преподаването

Име: Десислава Найденова

Професия: Помощник учител в ЧСУ „Цар Симеон Велики“. 

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: „Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред – образовай населението.“ –  Конфуций

Любим предмет в училище от ученическите години: Физика и астрономия.

Любимо занимание в свободното време: За мен силна страст е готварството и рисуването. Също така обичам планините, дългите преходи до недокосвани от човека места. 

Интересен факт: Въпреки страха си от високо, винаги се стремя да изкача най-високия връх.

Кой/какво ви вдъхнови да станете учител: Вдъхновението си получих от първата ми учителка по физика в 5. клас. Тя спечели мен, както и целия клас, още в първия учебен час. Вдъхновява ме до ден днешен със своята борбеност, отдаденост и загриженост, която отделя за всяко дете. Помня името ѝ – г-жа Каменова. Тя запали искрица в мен, която искам да предам на всеки мой ученик.

Задачите на един учител: Основната такава, разбира се, е предаването на знания. Покрай този процес възникват и още много задачи. Затова един учител трябва да е отдаден, гъвкав и адаптивен към всяка ситуация.

Какво научихте от учениците, с които работите: На първо място научих, че щастието, към което всеки се стреми, е тук и сега. Научих, че никой проблем не е проблем за дълго, както и да се радвам на малките неща в заобикалящия ни свят.

Какво ви вдъхновява да продължавате да бъдете учител: Когато застанеш пред бялата дъска и видиш пред себе си светещи очи, готови да научат нещо ново и интересно… За мен това е достатъчно.  

About ЧСУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧСУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *