Вероника Тодорова и учителското вдъхновението

Представяме Ви Мис Тодорова и нейното убеждение, че класната стая е вътрешният огледален свят на учителя

Име: Вероника Тодорова

Професия: Учител по английски и испански език.

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: „Децата никога не са били добри в това да слушат възрастните, но винаги успяват да ги имитират“, Джеймс Болдуин.

Любим предмет в училище от ученическите години: История, испански език.

Любимо занимание в свободното време: Обичам да пътувам, да чета книги, да разрешавам загадки, да си забърквам козметични продукти, да играя с двете си котки.

Интересен факт: Почитател съм на източните култури и разбирания.

Кой/какво ви вдъхнови да станете учител? Вдъхнови ме вътрешният конфликт, който изпитвах при сблъсъка ми с българската реалност. В България могат да се случват чудеса, но по някаква причина това не е факт. Считам, че тази грешка може да се поправи чрез активна работа в образователната сфера с деца и младежи.

Класове, на които преподава: 6-и и 9-и клас. Класен ръководител на 9-и клас (за първа година съм класна и много се вълнувам).

Какво уча през работата си: Уча се коя съм. Класната стая е огледало на вътрешния ми свят – когато аз съм спокойна, мотивирана, уверена и активна, учениците също са такива. Когато не съм, децата усещат и отразяват моите страхове и несигурности. Това за мен е индикатор в каква посока трябва да се развивам и професионално, и личностно.

Предизвикателство, свързано с работата и онлайн обучението: Най-голямото предизвикателство за мен беше да преглътна това, че дистанционното обучение задълбочава образователната ножица в България. Още не съм успяла.

About ЧСУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧСУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *