Адриан Николов и как учителят учи през целия си живот

Адриан Николов

На вашето внимание – господин Николов и неговата страст към пианото и книгите.

Име: Моето име е Адриан Николов.

Професия:  Изпълнявам длъжността на заместник-директор УД в ЧСУ „Цар Симеон Велики“. 

Любим цитат/мото/верую, свързан с образованието: Любимият ми цитат,  свързан със сферата, в която работя, е: „Възпитанието е наука, която научава нашите деца да живеят без нас.“ (Е. Легуве)

Любим предмет в училище от ученическите години: Учебните предмети, които привлякоха вниманието ми от най-ранна детска възраст, са музиката и историята. 

Любимо занимание в свободното време: В свободното си време свиря на пиано и чета книги. 

Интересен факт: Още в 10 клас, в продължение на една година,  участвах в редовните общински заседания на гр. Добрич със съвещателен глас. В 8. клас бях пред дилемата да стана професионален футболист вместо музикант, като в крайна сметка избрах музиката. Моето семейство бе основен фактор да се изградя като личност в професията „учител“, като моята майка също е с педагогическо образование. 

Класове, на които преподава: Преподавал съм на деца и ученици на възраст от 3-4 години до 12. клас. 

Какво учи през работата си: Учителят трябва да е винаги готов да отговори на нуждите и въпросите на учениците си във всяка една ситуация. Учителят не трябва да спира да се учи през целия си живот, като той може да получи ценни знания дори и от най-посредствения си ученик. 

Вдъхновението ми да бъда учител: Вдъхновява ме гладът за знания на учениците, които не спират да се развиват и градят като хора, полезни за обществото. Задачите на един учител са много и разнообразни. 

Моята професия: За да си учител – това означава да си комплексна личност, особено в ситуация на дистанционно обучение. 

Предизвикателство свързано с работата и онлайн обучението: Предизвикателството в тези дни е да изградим работеща образователна система в съответствие с предизвикателствата на нашето съвремие и да отговорим изцяло на нуждите и интересите на нашите ученици и родители.

About ЧОУ Цар Симеон Велики

View all posts by ЧОУ Цар Симеон Велики →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *